Preload (passengers and luggage) screen not found

Fedincho

New Member
Joined
Apr 2, 2019
Messages
7
Location
Buenos Aires, Argentina
Maybe someone can help me here... I cannot find the page in the dashboard to adjust the preload (passengers and luggage) y circle from grips to data to shock damping force. Off course the engine is running and in neutral. Thanks
 

Squibb

Active Member
Joined
Aug 10, 2014
Messages
715
Location
Bedford, UK
I understand you have a 2019 XT1200ZE.

The procedure is simply to page through the function display using the menu switch. Only the grip warmer, info display & damping force are available functions when riding - the preload adjustment will only appear when the bike is stopped with the engine running, best without any load on the bike to give the servo a chance. I assume the dash is reporting that you are in neutral & you have no ES warning light. It is possible to overheat the preload servo, but the system should always reboot itself once it cools down after around 6 minutes.

If preload still isn't showing for some reason, then it will be a trip to your dealer to check for codes, as late model bikes require an OBD reader.
 

Sierra1

Well-Known Member
Joined
Nov 7, 2016
Messages
5,255
Location
DFW-TEXAS
Maybe someone can help me here... I cannot find the page in the dashboard to adjust the preload . . . .
This has happened to me a time or two. I'm not sure if it's something I'm doing wrong, or the computer is "glitching". Because, sometimes, it suddenly shows up as I'm pushing buttons/switches. My son says his FJR does the same thing. Like I said. . . . it's not out of the question that we're having a brain fart, and doing something wrong. . . . but , we don't think so.
 

holligl

Find the road less traveled...
Joined
Nov 13, 2015
Messages
951
Location
IL
Mine has never done that if in neutral and running. I'm pretty sure I have the kickstand up, but I don't think that is required. Once you get to the settings and try to change them is when I usually get the sequence wrong, menu select vs up/down.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
 

StanBo

Member
Joined
Apr 10, 2019
Messages
44
Location
Central NJ
It might have been a brain fart. My screen was stuck on a window with no data just blank. I turned the bike off and back on and the screen worked fine.
 

Sierra1

Well-Known Member
Joined
Nov 7, 2016
Messages
5,255
Location
DFW-TEXAS
So. . . . the bike had the brain fart. It's not out of the question that the bike and I fart at the same time. :oops:
 
Top